Kinesko-srpski industrijski park biće u Smederevu

Beta 17.07.2017

Ministar privrede Srbije Goran Knežević rekao je danas da će u Smederevu biti kinesko-srpski industrijski park koji će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju, s kvalitetnijim projektima.

On je posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka rekao da će se prostirati na 500 hektara, kao zajedničko preduzeće.

"Očekujemo da naše radne grupe već od septembra krenu da rade na 'papirologiji', i u najkraćem roku, već u 2018. godini. da počne da radi deo te industrijske zone", istakao je Knežević.

On je dodao da je prijateljstvo kineskog i srpskog naroda "neupitno" i da "poslednje inicijative najviših predstavnika dve zemlje, vode tome da prijateljstvo preinačimo u najbolje ekonomske odnose".

"Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, da zajednički izađemo na treća tržišta, i pokušamo da podignemo ekonomske kapacitete", kazao je Knežević.

Zamenik predsednika Stalnog odbora Narodnog kongresa provincije Hebej, Fan Žaobing rekao je da se danas ne samo učvrstila saradnja Srbije s grupom Hestil, već i produbila kroz sporazum o industrijskom parku.

Ju Jong, predsednik "Hibis grupe" koja je vlasnik Železare Smederevo, rekao je da kompanije koje treba da rade u industrijskom parka trebu "treba da imaju želju za investiranjem i izvozom, kao i da budu odgovorne".

(Beta, 07.17.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »