Vučić: Dobra saradnja Srbije i NATO uz poštovanje naše vojne neutralnosti

Beta 19.07.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas, na sastanku sa komandantom Savezničke komande za operacije generalom Kurtisom Skaparotijen, zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO koja se, kako je naveo, razvija uz uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, Vučić je tokom razgovora u Beogradu izrazio nadu da će saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, biti unapređena sa ciljem dalje izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.

Vučić je dodao da međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO, imaju ključnu ulogu u zaštiti srpskog naroda na tom prostoru kao garant njihove bezbednosti, kao i u očuvanju stabilnosti u regionu.

Komandant Savezničke komande za operacije izrazio je zadovoljstvo što je u proteklom periodu intenziviran dijalog Srbije i NATO na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti.

Navodeći da postoji mnogo mogućnosti za unapređenje saradnje NATO sa Vojskom Srbije, general Skaparoti je potvrdio da će međunarodne snage Kfor i ubuduće odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji.

(Beta, 07.19.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »