Đorđević: Izvukli smo pouke iz poraza od Rusije

Beta 14.09.2017

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je njegova ekipa izvukle dobre pouke iz poraza od Rusije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i istakao da mora biti sigurna u sebe i hrabra kao do sada.

"Ja više ne bih pričao o jučerašnjoj utakmici (pobedi u četvrfinalu protiv Italije), nego o utakmici koja nas čeka sutra. To će biti zahtevna utakmica i protivnik koji je izuzetno spreman. To je najbolja ekipa Rusije poslednjih godina koju se doveli na EP... Imaju lidera Alekseja Šveda, koji je motor ekipe, imaju sjajne iskusne igrače", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Košarkaši Srbije u petak igraju s Rusijom u polufinalu šampionata Evrope. Te dve selekcije su se već sastale na šampionatu Evrope, a Rusija je slavila u grupi sa 75:72.

"Ne mogu da kažem da su nas iznenadili u utakmici u grupi, ali su bili prvi koji su krenuli fizički na nas, isterali iz nekih naših principa i nekih naših stvari koje smo tražili da uradimo. To će sigurno biti jedan od zadataka za igrače, da uđu fizički spremni za tu utakmicu. Mislim da smo izvukli dobre pouke tada, igrači su sjajno reagovali posle te utakmice", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je istakao da je Rusija izuzetno ambiciozna i da je na Evropskom prvenstvu podbacila samo na meču protiv Letonije.

"Na nama je da se koncentrišemo, da okrenemo glavu i misli ka tome šta nas čeka sutra. Danas je dan koji ćemo iskoristiti da se oporavimo, uz jedan lagani trening popodne. Znamo šta nas čeka, znamo gde su bile greške, mislim da možemo dosta dobro da uđemo u utakmicu", rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da li je tačno nepisano pravilo da je teško pobediti istog protivnika dva puta na jednom takmičenju, Đorđević je naveo: "To su neke krilatice... Ja se nadam da važi u ovom slučaju".

"Jedna od stvari iz koje gradimo svoju snagu jeste dobra reakcija na greške. Idemo na to da ih ispravimo, igrači prihvataju savete. Ali, to je samo jedan detalj. Moramo da budemo sigurni u sebe, hrabri kao i do sada, da budemo svesni da smo tu gde smo i da nas jedna utakmica deli od još jednog koraka napred. Samo treba da odigramo svoju igru", rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije su u četvrfinalu protiv Italije odigrali sjajno u odbrani, pa je novinare zanimalo da li takva igra obećava da će njegovi izabranici moći da zaustave Švede.

"Napad ti omogućava da pobediš jednu utakmicu, a odbrana ti omogućava da dođeš do medalje", rekao je Đorđević.

Košarkaš Vladimir Lučić je rekao je da se njegova ekipa zasluženo plasirala u polufinale.

"Važna pobeda juče za nas. Ušli smo agresivno od samog početka i nametnuli ritam koji Italijani nisu mogli da isprate. U drugom poluvremenu Bogdan Bogdanović je kao lider ubacio bitne šuteve i vratio nas na dvocifrenu razliku. Zasluženo smo slavili. Spremni dočekujemo polufinale", rekao je Lučić.

(Beta, 09.14.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »