Mijailović: Poraz u Kelnu pre 28 godina prekretnica kluba i put za Bari

Beta 27.09.2017

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je danas da mu Keln nije ostao u dobrom sećanju, zbog poraza i eliminacije pre 28 godina, ali da misli da je taj poraz bio prekretnica kluba i početak puta za Bari, gde je osvojena titula prvaka Evrope.

"Nažalost nije mi Keln ostao u dobrom sećanju, ali se nadam da će ova utakmica popraviti utisak koji je Crvena zvezda ostavila pre 28 godina. Sa pravom se može reći da je to gostovanje u Kelnu bila prekretnica kluba i početak puta za Bari. Ono što smo imali kao iskustvo iz te utakmice, koja je po organizaciji više ličila ne neki izlet, a ne na ozbiljnu utakmicu, poslužilo je kao iskustvo da utvrdimo pravila ponašanja kojih smo se držali u najuspešnijem ciklusu Crvene zvezde od osnivanja", rekao je Mijailović novinarima u Kelnu.

Fudbaleri Zvezde igraju u četvrtak od 19 časova u Nemačkoj protiv Kelna, utakmicu drugog kola Lige Evropa.

Crvena zvezda i Keln su se igrali u dvomeču u sezoni 1989/90, u trećem kolu tadašnjeg Kupa UEFA, u kome je uspešniji bio nemački klub, koji je prošao dalje ukupnim rezultatom 3:2.

Keln, koji je tada trenirao Kristof Daum, nadoknadio je poraz od 2:0 u Beogradu i u revanšu pobedom od 3:0 eliminisao ekipu Dragoslava Šekularca. Zvezda je sezonu kasnije postala šampion Evrope, a poslednji poraz do tog uspeha naneo joj je upravo Keln.

Mijailović je tada bio predsednik Skupštine Crvene zvezde.

"Ova utakmica se bitno razlikuje od one, pošto je u sistemu bodovanja. Bilo koji pozitivan rezultat pruža šansu da se i u narednim mečevima ostvari ta granica", naveo je Mijailović.

(Beta, 09.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »