Grupa A: Mančester lako do pobede u Moskvi, Bazel deklasirao Benfiku

Beta 27.09.2017

Fudbaleri Mančester juanjteda pobedili su večeras u gostima CSKA iz Moskve sa 4:0, dok je Bazel na svom terenu sa 5:0 savladao Benfiku u utakmicama drugog kola Grupe A Lige šampiona.

Mančester junajted je na gostovanju u Moskvi u potpunosti nadigrao CSKA, a meč je praktično bio rešen već posle prvih 45 minuta igre.

U četvrtom minutu gosti su poveli golom Lukakua koji je iskoristio centaršut Marsijala i u skoku nadvisio odbranu Moskovljana, te glavom sa oko pet metara savladao golmana Igora Akinfejeva.

Ekipa Žozea Morinja je u 19. minutu povela sa 2:0, a strelac je bio Marsijal koji je precizno izveo jedanaesterac. Faul je minut ranije skrivio Georgi Šenikov koji je oborio Henriha Mihtarijana u kaznenom prostoru.

Mančester je u 27. minutu na sličan način kao kod prvog gola stigao do trećeg, samo je ovaj put Lukaku sa pet metara nogom savladao Akinfejeva posle ubačene lopte Marsijala s levog boka.

Juanjted je u drugom delu meča stigao do još jednog gola, a novu asistenciju upisao je Marsijal, koji je ovaj put uposlio Mihtarijana za 4:0, a konačnih 1:4 postavio je Konstantin Kučaev u 90. minutu.

Bazel je posle prvog dela igre imao prednost od 2:0, a do prednosti su stigli već u drugom minutu posle kontranapada koji je okončao Mihael Lang.

U 20. minutu stigli su do drugog gola, a strelac je bio Dimitri Oberlin, da bi u drugom poluvremenu s tri gola, prvo Rikija van Volfsvinkela u 56. iz jedanaesterca, te Oberlina u 69. i Blasa Riverosa u 76. rešili pitanje pobednika.

Junajted je prvi sa šest bodova, dok po tri manje imaju Bazel i CSKA, a Benfika je poslednja, četvrta bez bodova.

(Beta, 09.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »