Grupa C: Čelsi preokretom do pobede nad Atletikom

Beta 27.09.2017

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras posle preokreta Atletiko Madrid sa 2:1 u drugom kolu Grupe C Lige šampiona.

Prva utakmica Lige šampiona na novom stadionu Metropolitano u Madridu donela je zanimljiv duel i jedan gol u prvih 45 minuta igre.

Čelsi je imao blagu incijativu, umalo je prvi došao do prednosti, ali je lopta posle šuta Edena Azara u 13. minutu pogodila stativu. Imali su gosti još jednu priliku u 24. da dođu do vođstva, ali je Jan Oblak odlično reagovao posle pokušaja Alvara Morate glavom sa oko pet metara.

Atletiko je čekao svoju priliku i do nje je došao u 40. minutu, kada je David Luis posle kornera sa leve strane u šesnaestercu oborio jednog igrača domaće ekipe, pa je sudija pokazao na penal, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Grizman.

Drugo poluvreme donelo je znatno čvršću igru, ali je Čelsi ipak uspeo da dođe do izjednačenja, a strelac je bio Alvaro Morata u 60. minutu. On je na prvoj stativi dobro reagovao posle ubačene lopte Edena Azara sa levog boka i glavom sa oko pet metara savladao Oblaka.

Čelsi je u završnici susreta, odnosno u 94. minutu stigao do trijumfa, a strelac pobedonosnog gola bio je Miši Batšuaji.

Ranije danas u Grupi C Roma je sa 2:1 pobedila Karabag.

Čelsi je prvi u Grupi C sa šest bodova, dok je Roma druga sa tri, a Atletiko je treći s jednim, dok je Karabag poslednji, četvrti bez bodova.

(Beta, 09.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »