Selektor Argentine: Od nas sve zavisi

Beta 06.10.2017

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Horhe Sampaoli rekao je da njegova ekipa nije u prijatnoj situaciji, ali da i dalje od nje zavisi da li će se plasirati na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

"Situacija nije prijatna, ali od nas sve zavisi. Nadamo se da ćemo u poslednjoj utakmici da ponovimo igru koju smo prikazali protiv Perua i da se plasiramo na Mundijal", rekao je Sampaoli.

Argentina je noćas odigrala 0:0 protiv Perua i zauzima šesto mesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija. Prve četiri ekipe plasiraće se direktno na Mundijal, a petoplasirana će igrati u baražu sa Novim Zelandom.

Prvi je Brazil sa 38 bodova i on se već plasirao na Svetsko prvenstvo. Urugvaj je drugi sa 28 bodova, Čile ima 26, koliko ima i četvrtoplasrana Kolumbija. Peti je Peru sa 25, a toliko ima i Argentina, dok Paragvaj ima bod manje.

U poslednjem kolu u utorak Argentina će igrati na gostujućem terenu protiv Ekvadora, koji je osmi na tabeli sa 20 bodova. Pobedom u Kitu, Argentina bi obezbedila najmanje mesto u baražu, a poraz bi je izbacio iz konkurencije.

U slučaju remija Argentina bi se plasirala u baraž uz poraz Perua od Kolumbije, ali i ako Peru ne pobedi Venecuelu.

Velika zvezda Argentine Lionel Mesi propustio je nekoliko šansi protiv Perua, a mediji i navijači se stalno vraćaju na podatak da fudbaler Barselone ništa nije osvojio sa državnim timom. On je sa Barselonom u poslednjih nekoliko godina osvojio sve trofeje, ali nije bio uspešan u državnom timu, iz koga se na kratko povukao prošlog leta.

Mnogi smatraju da je turnir u Rusiji poslednja šansa Mesija da ostvari uspeh na Mundijalu, koji Argentina dugo čeka.

"Ne možemo više tražiti od Mesija", rekao je Sampaoli.

Argentina je u poslednje četiri utakmice u kvalifikacijama postigla samo jedan gol, a to je bio autogol Venecuele. Argentina je postigla 16 golova u 17 kvalifikacionih utakmica, a lošija je samo Bolivija sa 14 golova.

"Znamo šta moramo da tražimo u svakoj utakmici. Miran sam, ovo su prirodno jaki igrači", rekao je Sampaoli, treći trener Argentine u kvalifikacionom ciklusu.

Argentina je u opasnosti da prvi put od 1970. godine propusti Mundijal.

(Beta, 10.06.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »