Grupa E: Poljska pobedom nad Crnom Gorom direktno do Mundijala

Beta 08.10.2017

Fudbalska reprezentacija Poljske izborila je direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je danas u poslednjem, 10. kolu Grupe E kvalifikacija pobedila Crnu Goru sa 4:2, dok će se u baražu naći selekcija Danske, koja je igrala nerešeno 1:1 sa Rumunijom.

Poljska je odlično počela utakmicu, već posle 16 minuta igre vodila je sa 2:0 golovima Krištofa Mačinskog i Kamila Grosickog, da bi Crna Gora  preko u Stefana Mugoše u 78. i Žarka Tomaševića u 83. minutu stigla do izjednačenja.

Selekcija Ljubiše Tumbakovića nije uspela da dođe do boda na gostovanju, pošto je Poljska golom Roberta Levandovskog u 85. i autogolom Filipa Stojkovića u 87. došla do trijumfa i tako izborila plasman na Svetsko prvenstvo prvi put od 2006. godine.

Danskoj je za direktan plasman bila potrebna pobeda nad Rumunijom i eventualni "kiks" Poljske, ali do toga nije došlo.

Danci su poveli golom Kristijana Eriksena u 59. minutu iz jedanaesterca, dok je bod Rumuniji doneo Čiprijan Dijak pogotkom u 88. minutu.

Rumuni su od 63. minuta imali igrača manje na terenu, pošto je Kristijan Ganea dobio drugi žuti karton.

U trećoj utakmici Grupe E koja nije imala takmičarksi značaj Kazahstan i Jermenija igrali su nerešeno 1:1.

Poljska je kvalifikacionu grupu završila na prvom mestu sa 25 bodova, Danska je druga sa 20, Crna Gora treća sa 16, sledi Rumunija sa 13, te Jermenija sa sedam, odnosno Gruzija tri.

(Beta, 10.08.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »