Nadal, Federer i Čilić u četvrtfinalu mastersa u Šangaju

Beta 12.10.2017

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se danas u čevrtfinale mastersa u Šangaju pošto je pobedio 28. igrača sveta Italijana Fabija Fonjinija posle dva seta, 6:3, 6:1.

Meč je trajao 63 minuta, Nadal je četiri puta oduzeo servis Italijanu, koji nije uspeo da napravi nijedan brejk.

Nadal je ostvario 14. uzastopnu pobedu, a u četvrtfinalu će igrati protiv šestog nosioca Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je sa 6:3, 7:6 pobedio Amerikanca Sema Kverija.

Do ovogodišnjeg Ju Es opena Nadal tri godine nije osvojio titulu na tvrdoj podlozi, a u Šangaju pokušava da osvoji treću u poslednjih pet nedelja.

U četvrtfinale se plasirao i Švajcarac Rodžer Federer, koji je za sat vremena pobedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:4, 6:2.

Federer će igrati protiv Francuza Rišara Gaskea, koji je posle tri seta, 7:5, 6:7, 6:3 pobedio sunarodnika Žila Simona.

Argentinac Huan Martin Del Potro plasirao se u četvrtfinale pošto je pobedio trećeg nosioca Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:6, 7:6, 6:4.

Del Potro će igrati protiv srpskog tenisera Viktora Troickog, koji je pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 6:4, 7:6.

Četvrti nosilac Marin Čilić pobedio je u osmini finala Amerikanca Stiva Džonsona sa 7:6, 6:4. Hrvatski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Alberta Ramosa Vinjolasa, koji je bio bolji od nemačkog tenisera Jana Lenarda Štrufa sa 7:6, 6:4.

(Beta, 10.12.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »