Kompanija Nelt zainteresovana za Agrokorove firme u Srbiji

Beta 18.10.2017

Beogradska kompanija Nelt zainteresovana je za preuzimanje nekih firmi, pre svega u prehrambenoj industriji, ali i za Agrokorove firme u Srbiji i prati šta će se dalje dešavati sa tim koncernom u koji je uvedena prinudna uprava, izjavio je danas izvršni direktor Nelt grupe Miloš Jelić.

Jelić je na konferenciji za novinare rekao da je za Nelt rizično poslovanje sa Agrokorom, ali da kompanija profesionalno ispunjava svoje obaveze u saradnji sa hrvatskim koncernom, kako ne bi bilo zastoja u distribuciji proizvoda.

Jelić je potvrdio da Nelt učestvuje u svim regionalnim razgovorima kojima se nastoji stabilizovati poslovanje Agrokorovih firmi i sprečiti da dešavanja u Agrokoru nemaju negativne efekte na poslovanje privrede.

Nelt, koji najveći deo poslovanja ima u distribuciji robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, po njegovim rečima planira dalje širenje i osvajanje novih tržišta, među kojima je i Albanija.

Naveo je da kompanija sada posluje na osam tržišta u regionu i zemljama Evropske unije, ali i u Angoli, Zambiji i Mozambiku.

U okviru Netla je 13 kompanija, među kojima je mesni prerađivač Neoplanta iz Novog Sada, koji je trebalo da dobije sopstvenu farmu, ali se, kao je rekao Jelić, za sada odustalo od tih planova zbog novih okolnosti na tržištu proizvodnje mesa u Srbiji.

Nelt zapošljava 3.800 ljudi i ove godine će, kako je rekao Jelić, imati ukupan neto prihod od 900 miliona evra, što je rast od 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, a za narednu godinu planiran je umereniji rast i ulaganja od 15 miliona evra u regionalno širenje ponude integrisanih logističkih usluga.

"Za sada kompanija ima dovoljno sopstvenih sredstava za širenje poslovanja a moguće je da za pet do 10 godina izađemo na berzu", kazao je Jelić.

(Beta, 10.18.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »