Grupa D: Barselona sigurna protiv Olimpijakosa, Juventus bolji od Sportinga

Beta 18.10.2017

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras sa 3:1 Olimpijakos, dok je Juventus posle preokreta pobedio Sporting sa 2:1 u utakmicama trećeg kola Grupe D Lige šampiona.

Barselona je lako nadigrala Olimpijakos, iako je od 42. minuta imala igrača manje na terenu. Oni su na svom stadionu po kišnom vremenu poveli autogolom Dimitriosa Nikolaua u 18. minutu.

Katalonci su imali potpunu kontrolu, a u 42. minutu ostali su s igračem manje na terenu, pošto je Đerar Pike dobio drugi žuti karton nakon što je rukom postigao gol koji je poništen.

Olimpijakos je u drugom delu meča u početku imao ravnotežu, ali je Barselona ponovo uspostavila kontrolu. Lionel Mesi je u 61. minutu povisio na 2:0 sjajnim šutem iz slobodnog udarca, da bi Luka Dinje u 64. rešio pitanje pobednika.

Grčki tim je u samoj završnici, odnosno u 90. minutu smanjio zaostatak preko Nikolaua.

Srpski fudbaler Uroš Đurđević je od 55. minutu nastupao za Olimpijakos, dok je Saša Zđelar odigrao ceo meč, a Jagoš Vuković je presedeo na klupi.

Juventus je pred svojim navijačima pobedio Sporting posle preokreta. Portugalski tim poveo je u 12. minutu autogolom Aleksa Vidala, da bi Miralem Pjanić u 29. iz slobodnog udarca doneo izjednačenje "staroj dami".

Torinski tim do pobede je stigao u 84. minutu pogotkom Marija Mandžukića na asistenciju Daglasa Koste.

Barselona je lider Grupe D sa maksimalnim učinkom, Juventus je drugi sa šest, dok Sporting ima tri, a Olimpijakos je bez bodova na poslednjem, četvrtom mestu.

(Beta, 10.18.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »