Remi Vojvodine i Radničkog

Beta 20.10.2017

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras u Novom Sadu nerešeno 1:1 sa Radničkim iz Niša, u prvoj utakmici 14. kola Super lige Srbije.

Vojvodina je bila bolja u prvom poluvremenu, imala je 10 šuteva na gol, dok Radnički nijednom nije zapretio. Šanse za domaće imali su Nemanja Subotić, Stefan Mihajlović, Aleksandar Mesarović i Marko Vukasović, ali nisu uspeli da savladaju golmana Nemanju Krznarića.

Ekipa iz Niša je u nastavku zaigrala bolje, oslobodila se pritiska domaćih, ali je ipak Vojvodina povela u 70. minutu golom kapitena Dušana Jovančića, posle dodavanja Nemanje Subotića.

Radnički je izjednačio samo dva minuta kasnije, lepim golom Milana Pavkova iz slobodnog udarca sa nešto više od 16 metara. To je deveti gol Pavkova u prvenstvu i prvi je na listi strelaca.

Šansu za pobedu Vojvodine propustio je Nikola Antić u završnici utakmice.

Vojvodina je treća na tabeli sa 27 bodova, a Radnički zauzima šesto mesto sa četiri boda manje.

Trener Vojvodine Vladimir Buač ocenio je da je njegova ekipa zaslužila pobedu.

"Prezadovoljan sam igrom, u prvom poluvremenu smo imali mnogo šansi koje je trebalo da realizujemo. Drugo poluvreme je bilo solidno. Mislim da smo zaslužili da pobedimo, ali nije sve zavisilo od nas", naveo je Buač posle utakmice za televiziju Arenasport.

Trener Radničkog Milan Đuričić rekao je da ekipa mora biti zadovoljna bodom.

"Vojvodina je bila bolja u prvom poluvremenu, mi smo za nijansu bili bolji u drugom, ali su oni postigli gol. Na sreću, Pavkov je postigao prelep gol, srećni smo što je nastavio golgetersku seriju. Nismo kontrolisali prvo poluvreme, dozvolili smo Vojvodini da se razigra, nismo imali mirnoću i to je osnovni razlog što nismo imali ni igru ni rezultat", naveo je on.

(Beta, 10.20.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »