Kostreš: I politički nalogodavci paljenja ambasada moraju na sud

Beta 14.11.2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da su danas izrečene uslovne kazne onima koji su učestvovali u paljenju u Beogradu 2008. godine, uvreda za zemlje čije su ambasade zapaljene, i dodao da se mora utvrditi ko su bili politički nalogodavci.

"Ovakav ishod je nova uvreda za zemlje čije su ambasade zapaljene. Istovremeno, to je i vrlo loša poruka onima koji su u stanju da sutra pale ambasade. Ipak, i dalje nije utvrđeno ko su bili politički inspiratori i nalogodavci događaja koji je Srbiju osramotio pred sobom i pred svetom, ali i na dug rok opteretio bilateralne odnose sa dve zemlje koje su, istovremeno, i više nego značajni međunarodni faktori", naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da odluke o povlačenju i ostavljanju ambasada bez zaštite na oko pola sata policijski generali ne donose po svom nahođenju, već im je to moralo biti naloženo iz samoga vrha vlasti, odnosno od tadašnjeg premijera, njegovog kabineta ili kabineta ministra unutrašnjih poslova.

"Zato je bilo logično da je istraga o političkim nalogodavcima odavno krenula upravo odatle. LSV svih ovih godina uporno insistira na utvrđivanju političkih nalogodavaca i neće prestati dokle god oni ne budu seli na optuženičku klupu. Tek kada budu pronađeni i izvedeni pred sud, za nas će ovaj slučaj biti okončan", poručio je Kostreš.

(Beta, 14.11.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »