Kutija za heroje u Delta sitiju

Beta 18.11.2017

Primenjeni slikar Marko Ćulum već godinama oslikava beogradske ulice muralima, a njegova najnovija postavka pod nazivom "Kutija za heroje" predstavljena je u Tržnom centru Delta siti.

Reč je o oslikanoj kutiji u prodavnici sportske opreme "The Spot" u kojoj će svi zainteresovani do sutra moći da naprave svoj video i da ga podele na društvenim mrežama i tako steknu pravo učešća u nagradnom konkursu "Heroj svakoga dana".

"Umetniku je uvek interesantno raditi uživo u prostoru, u prodavnici, nije baš svakodnevni prizor. 'Kutija heroja' je rad koji je inspirisan ženskom nežnošću, ali i snagom i svakodnevnim heroizmom. Otud pojavljivanje ruža koje su simbol nežnosti i ženstvenosti", rekao je Ćulum.

Ćulum je do sada Beograđanima poklonio murale Novaka Đokovića, Vulverina iz X-mena i ostalih superheroja.

"Inspiraciju sam izvukao baš iz toga što sam ljubitelj superheroja. Konkretno tim radom sam hteo da ostavim upečatljiv utisak na prvu loptu, iskažem njegovu snagu, a i u isto vreme starost i već gubitak snage. To je jedna od prepoznatljivih karakteristika Vulverina, njegov izraz lica sa očima kad je besan", rekao je Ćulum.

Osim umetničkih dela kojima se ponosi, Ćulum je oslikao i najlepši ulaz u stambenu zgradu u Beogradu koja je ujedno i njegov dom u Bulevaru despota Stefana.

(Beta, 11.18.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »