Pokret slobodnih građana povodom Goše: Vlada Srbije i SNS nesposobni, vratiti državu građanima

Beta 21.11.2017

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da se na primeru otpuštenih radnika Fabrike šinskih vozila "Goša" koji su "slagani i ostavljeni na cedilu", pokazuje "nesposobnost Vlade Srbije i vlasti Srpske napredne stranke".

"Posle višemesečnog obmanjivanja radnika, ponižavanja uplatama od 100 dinara, licemernih izjava (premijerke) Ane Brnabić da je 'Vlada puno učinila za radnike' i da 'uzima iz usta građana da bi dala radnicima Goše', epilog je još jedna sumnjiva privatizacija, stečajni postupak u rekordnom roku i novih 320 radnika na ulici", piše u saopštenju Pokreta.

Pokret na čijem je čelu Saša Janković dodaje da su radnici živeli od "obećanja, bez plate, socijalnih doprinosa i drugih prava predviđenih zakonom koje je država dužna da garantuje".

Pokret slobodnih građana je naveo da ni samoubistvo jednog radnika "Goše" prošle godine nije promenilo tok stvari u toj fabrici.

"Zbog toga je svako očekivanje da će bilo ko u Srbiji pod vlašću Napredne stranke završiti drugačije nego radnici Goše, obesmišljeno", smatra Pokret.

Pokret slobodnih građana je ponudio "moralnu podršku otpuštenim radnicima i obećanje da će, čim bude u prilici, vratiti državu građanima, snagu zakonima, a prava ljudima".

Član odbora poverilaca radnika Milan Vujičić rekao je danas da će zaposleni u Fabrici šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke sledeće nedelje početi protest pred zgradom Predsedništva Srbije u Beogradu zbog uvođenja stečaja u tu firmu i otkaza koji su svi dobili.

(Beta, 11.21.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »