Obradović (Dveri): SNS započela progon Dveri

Beta 23.11.2017

Predsednik Dveri i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije Boško Obradović optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je započela progon Dveri.Na konferenciji za novinare u Čačku, Obradović je rekao da je predsednik Administartivnog odbora u Skupštini Srbije i šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović podneo krivičnu prijavu protiv njega zbog poslednjeg incidenta na sednici odbora.

"Tim činom počeo je progon Dveri sa najvišeg nivoa, jer su čelnici SNS-a uplašeni rastom rejtinga Dveri. Nakon poslednjih izjava najviših predstavnika SNS, jasno je da im je namera da čelnici Dveri završe u zatvoru, da prestanu da se bave politikom i da Dverima bude zabranjeno bavljenje politikom", rekao je Obradović.

On je dodao da nameru vlasti da zabrane Dveri potvrđuje i izjava predsednika SNS-a i Srbije Aleksandra Vučića koji ih je nazvao fašistima i dodao da Dveri nikada više neće ući u Skupštinu Srbije.

"Očigledna je namera Vučića da on određuje ko će biti u parlamentu a ko ne, a ne da to na izborima odlučuju građani Srbije. Martinović je podneo krivične prijave protiv poslanika Dveri i mene, čime kreće i sudski progon narodnih poslanika Dveri i mislim da će ići na oduzimanje poslaničkog imuniteta ali i zabranu našeg rada", rekao je Obradović.

On je izjave čelnika SNS-a koji Dveri optužuju za fašizam ocenio kao licemerne.

"Smešno je kada mene Vučić naziva fašistom. U delovanju SNS postoje svi elementi fašizma kao što je kult vođe, prebijanje novinara i gušenje javne reči, šamaranje građana Srbije od pojedinih gradonačelnika, ili njihovih mafijaških odreda koji prebijaju opozicionare na izborima širom Srbije i rušenje noću pod fantomkama", rekao je Obradović.

Obradović je istakao da se nije uplašio pretnji iz SNS-a i da će nastaviti borbu pričajući o kriminalu i korupciji u njihovim redovima.

"Svi su čuli Martinovića koji mi je rekao da ću ga zapamtiti i da će mi se osvetiti van Skupštine Srbije. Ne plašim se ni pretnji Vladimira Đukanovića koji je noću upadao u Lutriju Srbije da bi navodno krečio. Nastavljam da pričam o kriminalu i korupciji u vrhu SNS, o Vučiću koji će priznati Kosovo i Metohiju sledeće godine, jer je to nalog od njegovih mentora iz Brisela i Vašingtona da bi opstao na vlasti", rekao je Obradović.

On je ponovio da je do njegove rekacije u Skupštini Srbije došlo jer "ne ume da trpi nasilje" i da će uvek reagovati na nasilje od SNS.

(Beta, 11.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »