Simens preuzima kragujevačku kompaniju Milanović inženjering

Beta 23.11.2017

Kompanija Simens najavila je danas da će preuzeti srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompaniju Milanović inženjering iz Kragujevca.

Kako je saopšteno, poslovna je tajna koliko će Simens platiti preuzimanje kompanija koja se specijalizovala  poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju.

Zaključenje posla očekuje se početkom 2018. godine.

Generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger rekao je da ta kompanija preuzimanjem kompanije Milanović inženjering ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na srpskom tržištu. "Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železničkom tržištu. Simens se oslanja na znanje koje smo pronašli u Kragujevcu", kazao je Ajhlinger.

Kako je rekao, zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Simensom i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, kragujevačka fabrika će u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila.

Vlasnik Milanović inženjeringa Bratislav Milanović rekao je da dolazak Simensa predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a njemu daje mogućnost da radi na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u region.

Kragujevačka kompanija je osnovana 2001. godine a 2016. je zabeležila obrt od 15,3 miliona evra i trenutno zapošljava oko 430 radnika.

(Beta, 11.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »