Danas konačni rezultati izbora za gradonačelnike Prištine i Prizrena

Beta 26.11.2017

Centralna izborna komisija Kosova saopštila je da će danas započeti brojanje glasova koji su pristigli poštom, uslovne glasove i glasove osoba sa posebnim potrebama, po 1.700 u svakoj opštini za izbore gradonačelnika Prištine i Prizrena.

U oba grada sa malom razlikom u glasovima vode kandidati Samoopredeljenja.

Vrhovni sud Kosova u subotu je prihvatio žalbe pokreta Samoopredeljenje i odlučio da ne bude ponovnog brojanja glasova na svim glasačkim mestima u Prištini i Prizrenu.

Demokratski savez Kosova najavio je preduzimanje zakonskih mera u vezi sa odlukom Vrhovnog suda Kosova.

Prethodno je Izborni panel za žalbe prihvatio žalbe Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova i odlučio da se ponovo broje glasovi u opštinama Priština i Prizren u kojima su Samoopredeljenje i njegovi kandidati Špend Ahmeti i Mutaher Haskuka u prednosti za nekoliko stotina glasova.

Prema preliminarnim rezultatima izbora, kandidat Samoopredeljenja u Prištini Špend Ahmeti ima 237 glasova više od protivkandidata Demokratskog saveza Kosova Arbana Abrašija.

I kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika Prizrena ima samo 329 glasova više od kandidata Demokratske partije Kosova Šaćira Totaja.

Prema broju glasova koji će se brojati u nedelju, postoji teorijska mogućnost da dođe do promene pobednika u tim, za Kosovo najznačajnijim opštinama.

(Beta, 11.26.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »