MUP negirao da je Orić bio u Srbiji, biće uhapšen ako dođe

Beta 26.11.2017

Ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je danas medijske navode da je ratni komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić više puta ilegalno ulazio u Srbiju i navelo da će on biti uhapšen istog momenta kada bude stupio na teritoriju Srbije, u skladu sa poternicom koja važi za njega zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima.

"Protiv Nasera Orića i dalje je na snazi poternica Višeg suda u Beogradu koju je, zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji BiH, policija raspisala još 11. jula 2011. godine. Ukoliko Naser Orić bude prešao na teritoriju naše države on će istog trenutka biti uhapšen u skladu sa pomenutom poternicom", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo je takođe navelo da srpska policija nije ni na koji način evidentirala njegov boravak u Srbiji, jer bi ga u suprotnom uhapsila, i dodalo Orić ne poseduje važeća dokumenta Srbije. 

Pojedini mediji naveli su da je Orić u više navrata boravio u Srbiji, kako bi išao u lov, da ima visoko pozicionirane prijatelje koji mu u tome pomažu i da mu prilikom prelaska granice ne treba čak ni pasoš jer mu srpski carinici "samo mirno salutiraju".

(Beta, 11.26.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »