Arsenal ubedljiv protiv Hadersfilda, a Čelsi bolji od Svonsija

Beta 29.11.2017

Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras na svom terenu Hadersfild sa 5:0, dok je Čelsi sa 1:0 bio bolji od Svonsija u utakmicama 14. kola engleske Premijer lige.

U trećem meču igranom od 20.45 Banrli je sa 2:1 u gostima pobedio Bornmut.

Ekipa Arsena Vengera na stadionu Emirati u potpunosti je nadigrala Hadersfild i došla do najubedljivije pobede ove sezone u Premijer ligi. Mrežu rivala načeo je Aleksandar Lakazet u trećem minutu.

Londonski klub je u drugom delu meča rešio pitanje pobendika, a prvo je Olivije Žiru u 68. povisio na 2:0, da bi samo minut kasnije Aleksis Sančes i to ponovo na asistenciju Mesuta Ozila doveo "tobdžije" do tri gola prednosti.

Asistent kod drugog i trećeg gola, Ozil, u 72. minutu povisio je na 4:0, da bi konačnih 5:0 postavio Žiru u 87. minutu.

Čelsi se pred svojim navijačima namučio protiv Svonsija, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do tri boda koji su ga zadržali u šampionskoj trci. Jedini gol postigao je Antonio Ridiger u 55. minutu.

Banrli je i na gostovanju protiv Bornmuta potvrdio da je u dobroj formi, a golove za trijumf postigli su Kris Vud u 37. minutu i Robi Brejdi u 65. Strelac jedinog pogotka za bornmut bio je Džošua King u 79.

Čelsi je treći sa 29 bodova, Arsenal je na četvrtom mestu sa 28, dok je Banrli šesti sa 25. S druge strane, Hadersfild je 14. sa 15, dok bod manje na 15. mestu ima Bornmut, a Svonsi je 19. sa devet.

(Beta, 11.29.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »