Putinov neprijatelj koji je hteo da se baci sa krova: Ko je Mihail Sakašvili, čovek bez pasoša koji slobodno šeta od Amerike do istočne Evrope?

Blic 05.12.2017  |  Vladimir Filipović
Putinov neprijatelj koji je hteo da se baci sa krova: Ko je Mihail Sakašvili, čovek bez pasoša koji slobodno šeta od…

Mihail Sakašvili, čovek koji je dva puta bio predednik Gruzije, dugo vremena bio mezimče Vašingtona, sebe proglasio za arhineprijatelja Vladimira Putina, predvodio proteste za smenu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, danas je pokušao da skoči sa krova kuće i izvrši samoubistvo. Kontroverzni Gruzin nije ispunio svoju pretnju, već je umesto toga završio sa lisicama na rukama, i to zbog optužbi za "saučesništvo u kriminalnoj grupi".

Sakašvili je sa krova svoje kuće vikao da je "Petro Porošenko lopov i izdajnik ukrajinskog naroda". - Šta god da mi se dogodi, pozivam narod da izađe na ulice i nastavi sa borbom. Ukrajinski narode, molim te da sprečiš moju otmicu i zaustaviš Porošenka i njegovu bandu - vikao je Sakašvili sa krova protiv nekadašnjeg saveznika. Ko je uopšte Mihail Sakašvili, i kako je od fotelje predsednika Gruzije, preko guvernerske funkcije i planova da postane

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »