Poslanici i danas o amandmanima

Beta 13.12.2017

BEOGRAD, 13. decembra 2017. (Beta) - Poslanici Skupštine Srbije danas će od 10 sati nastaviti raspravu o amandmanima na izmene i dopune zakona o budžetskom sistemu.

Poslanici su juče razmotrili 208 amandmana. Posle tog zakona, na redu je rasprava o amandmanima na državni bužet za 2018. godinu.

Vladajuća većina razmatrala je gotovo identične amandmane u kojima se navodi da izvršenje budžeta za 2017. godinu treba da se ostvari tako da u najvećoj mogućoj meri unapredi regionalni razvoj, status vojske...

Na sednici koja je trajala deset sati, o amandmanima su raspravljali uglavnom poslanici vladajuće koalicije, jer je većina opozicionih poslanika napustila skupštinsku salu.

Na dnevnom redu sednice, koja je počela 6. decembra, bili su predlozi 31 zakona na koje je podneto više od 2.300 amandmana.

Opozicija je negodovala jer je na prvih pet zakona, koji se tiču budžeta za 2017. godinu, podneto skoro 400 amandmana zbog čega će biti potrošeno vreme za raspravu o amandmanima za budžet za narednu godinu. Opozicioni poslanici su tvrdili da je cilj vladajuće većine bio da na taj način spreči raspravu o budžetu i onemogući ih da govore.

(Beta, 12.13.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »