Vulin: Menjanje formata pregovora sa Prištinom samo uz saglasnost Srbije

Beta 23.12.2017

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Beograd zadovoljan formatom u kojem se vode razgovori sa Prištinom i da je menjanje formata tog dijaloga moguće samo uz saglasanost Srbije."Ako Priština nije zadovoljna formatom, ukoliko hoće da ga menja na bilo koji način, ukoliko smatra da će format moći da se promeni jednostrano, onda se grdno varaju", rekao je Vulin upitan o izjavi kosovskog premijera Ramuša Haradinja da Rusija nije bila deo dijaloga Beograda i Prištine, i da ne zna zašto bi to sada bila.

Vulin je izrazio zadovoljstvo što je Rusija nakon samo jednog zahteva predsednika Srbije Aleksandra Vučića izrazila spremnost da učestvuje u eventualnoj promeni formata i da učestvuje u pregovorima.

"Ukoliko Priština hoće nešto da menja, mora da zna, i ne samo Priština nego bilo ko ko hoće da menja nešto u pregovorima - da li je to format, sadržina ili bilo šta drugo, mora da zna da to ne može da se desi bez volje Srbije", kazao je Vulin novinarima u Valjevu, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Dodao je da ako će se uvoditi druge zemlje koje su priznale Kosovo i Metohiju, onda će se uvoditi i zemlje koje ga nisu priznale.

"Ukoliko hoće nešto da menjaju, moraće to da menjaju uz saglasnost Srbije i nikako drugačije", rekao je Vulin.

Predsedika Srbije Aleksandra Vučića izjavio je da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin preneo da je Moskva spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ako to, kako traži Priština, učini SAD.

Upitan o toj izjavi Vučića, kosovski premijer Ramuš Haradinaj je kazao da Rusija nije deo dijaloga Beograda i Prištine i da ne zna zašto bi sada bila deo toga.

(Beta, 12.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »