Izlaznost u Pećincima do 11 sati viša od 20 odsto

Beta 24.12.2017

Opštinska izborna komisija u Opštini Pećinci saopštila je da je izlaznost u toj opštini na današnjim lokalnim izborima do 11 sati bila 24,73 odsto.Sekretarka OIK Jelena Mićić rekla je za Betu da nema prijavljenih nepravilnosti sa biračkih mesta u opštini, te da sve prolazi u "najbljem redu".

Inače ranije jutros, zabeležen je incident između predstavnika Demokratske stranke i nepoznatih mladića, koji su se posvađali zbog tvrdnji DS da se u opštini sprovodi "javno glasanje".

DS je u javnost izneo da glasači ne glasaju iza paravana, već pred prisutnima, na biračkim mestima, što predstavlja kršenje Krivičnog zakonika Srbije.

Incident se dogodio oko osam ujutru u mestu Popinci, a zamenik predsednika DS Igor Salak, najavio je za Betu da će podneti krivičnu prijavu protiv jednog od mladića koji su učestvovali u koškanju, jer mu je iz ruke oteo mobilni telefon kojim je snimao događaj i bacio ga u jarak.

U opštini vlada napeta atmosfera, a primećeni su ljudi u automobilima ispred buračkih mesta, sa biračkim spiskovima, koji kontrolišu izlaznost, kao i veći broj automobila sa beogradskim i pazovačkim tablicama.

U opštini ima 30 glasačkih mesta i blizu 16.000 građana sa pravom glasa.

Na vanredni lokalni izbori u Opštini Pećinci građani će biraju odbornike u Skupštinu opštine sa ukupno šest izbornih lista.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković", pod brojem pet je "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma", a pod brojem šest lista "Za Pećince bez korupcije", koju je podnela istoimena grupa građana.

Pored Pećinaca, vanredni lokalni izbori održavaju se i u Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

(Beta, 12.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »