Kostreš: Hitno obezbediti fer uslove na izborima u Pećincima

Beta 24.12.2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas od državnih organa da "hitno" obezbede fer uslove na lokalnim izborima u Pećincima."Očekujemo i reakciju nadležnog tužilaštva, koje mora procesuirati sve vinovnike krivičnih dela. Srbija želi da postane države vladavine prava. Poštovanje demokratskog procesa jedan je od prvih preduslova toga", naveo je Kostreš u saopštenju.

On je dodao da LSV sa zabrinutošću prati izborni proces u opštini Pećinci, jer informacije opozicionih političkih stranaka i organizacija koje se bave posmatranjem izbora govore da je zabeležen veliki broj incidenata, te da se atmosfera može okarakterisati kao neslobodna.

"Posebno brine ponašanje pojedinaca koji se predstavljaju kao obezbeđenje, a pred biračkim mestima legitimišu građane i čine izborni proces dodatno nedemokratskim", naveo je Kostreš.

LSV na izborima u Pećincima nastupa u koaliciji sa Demokratskom strankom na listi pod nazivom "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković".

Pravo glasa na 30 biračkih mesta u opštini Pećinci ima oko 16.000 građana sa pravom glasa.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Pod brojem pet je "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma", a pod brojem šest lista "Za Pećince bez korupcije", koju je podnela istoimena grupa građana.

Pored Pećinaca, vanredni lokalni izbori održavaju se danas i u Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

(Beta, 24.12.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »