Ubedljiv poraz Partizana za oproštaj od Evrokupa

Beta 27.12.2017

Košarkaši Partizana porazom su se oprostili od učešća u Evrokupu, pošto su večeras u Kubanju izgubili od Lokomotive sa ubedljivih 99:64 (22:18, 32:10, 29:18, 16:18) u poslednjem kolu Grupe C.

Crno-beli su takmičenje u Evrokupu završili sa samo jednom pobedom i devet poraza, dok je ekipa Saše Obradovića zadržala maksimalan učinak.

Ekipa Nenada Čanka je Lokomotivi pružila dobar otpor jedino u prvoj četvrtini, a utakmica je praktično rešena posle drugih deset minuta koju je ruska ekipa dobila sa 22 poena razlike.

Lokomotivu je do desete pobede vodio Pavel Antipov sa 21 poenom, Mardi Kolins je postigao 13, a Dmitri Kulagin, Brajan Brajan Kval i Rajan Brokof po 11.

Vanja Marinković je bio najefikasniji u redovima Partizana sa 15 poena, dok su Novica Veličković i Najdžel Vilijams-Gos ubacili po 11 poena.

Košarkaši Partizana: Nije prijatnoKošarkaš Partizana Đoko Šalić rekao je da nije prijatno kada se izgubi, a posebno ubedljivo kao večeras protiv Lokomotive.

"Nikada nije prijatno kada se izgubi utakmica, posebno ovako velikom razikom. Moramo da naučimo iz ovoga i iskustvo koje smo dobili u Evrokupu prenesemo na ABA ligu", rekao je Šalić posle utakmice u Krasnodaru.

Partizan je porazon 99:64 završio učešće u Evrokupu.

"Samo smo u prvoj četvrtini bili na dobrom nivou. Sve ostalo može da se iskoristi za učenje. Moramo da se okrenemo narednoj utakmici protiv FMP-a", kazao je Mihajlo Andrić.

Partizan će u narednoj utakmici gostovati FMP-u u subotu od 19.00 u 14. kolu ABA lige.

(Beta, 12.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »