Narodna stranka: Ponovo uvesti zabranu komentarisanja nepravosnažnih sudskih postupaka

Beta 27.12.2017

Narodna stranka zatražila je danas, povodom izjave gradonačelnika Novog Sada i visokog funkcionera SNS-a Miloša Vučevića o oslobođajućoj presudi bivšem ministru Predragu Bubalu, da se u Krivični zakon ponovo uvede zabrana komentarisanja nepravosnažnih sudskih postupaka.

Član Predsedništva Narodne stranke Borivoje Borović naveo je u saopštenju da je Vučević posle presude osumnjičio sudije koje su postupale u predmetu Luka Beograd da su učestvovale u korupciji čime je kako je ocenio, "bez ikakvog razloga, ali sa očiglednim povodom u taj kontekst doveo i članove Predsedništva Narodne stranke, advokate Vladimira Gajića i Vladimira Vučinića".

"Vučevićeva izjava mora biti potkrepljena konkretnim dokazima, koje on očigledno nema, pa je samim tim ona paušalna i predstavlja jeftin politički marketing, ali kako dolazi od javnog funkcionera ona nanosi štetu pravosuđu čega svi moraju biti svesni", naveo je predsednik Odbora za pravosuđe Narodne stranke.

Borović je ocenio i da su zbog takvih izjava visokih funkcionera vlasti, "sudije danas u strahu i zabrinuti su da bi, uz konstantnu prismotru vlasti, mogli biti i pod prismotrom različitih tajnih službi, što ugrožava njihovu slobodu odlučivanja".

Mediji su ranije preneli da je Vučević posle oslobađajuće presude bivšem ministru privrede Predragu Bubalu u slučaju privatizacije Luke Beograd, izjavio da "kao pravnik i običan građanin" pita sudije "kome služe, narodu ili lopovima" i "koliko koštaju njihov obraz i čast".

(Beta, 12.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »