Vučić: Vučević nije trebalo da govori o presudi, ali je rekao istinu

Beta 28.12.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao istinu o stanju u pravosuđu, ali da nije trebao da komentariše presudu bivšem ministru privrede Predragu Bubalu.

"Nije trebalo da kaže, ali je rekao istinu, jer većina sudija su časni ljudi, ali on je rekao ono što misli 99 odsto građana Srbije", rekao je Vučić novinarima posle obilaska fabrike "Lebanteks" u Lebanu.

On je kazao da zakon Vučevića obavezuje da o određenim temama treba da ćuti i upitao zašto se nisu komentarisale izjave drugih političara kada su cenili rad sudija i tužioca.

"Sada nas ubeđuju da niko kriv zbog toga što se neki tajkun koji se obogatio na narodnoj grbači, da je to bogougodno, a onaj ko kaže nešto proti toga je kriv", kazao je Vučić.

On je naveo da je najteži pritisak na pravosuđe bilo to, kada se govorilo da je tužilaštvo podizalo optužnice iz političkih razloga i naglasio da na takve tvrdnje niko nije reagovao.

"To nije sukob sudske i izvršne vlasti, ali jedan deo sudske vlaste je zavisan od nekadašnje vlasti lopovsko-tajkunske koalicije", ocenio je Vučić.

Mediji su preneli da je Vučević posle oslobađajuće presude Bubalu izjavio juče da "kao pravnik i običan građanin" pita sudije "kome služe, narodu ili lopovima" i "koliko koštaju njihov obraz i čast", kao i da je potom da naveo da ostaje pri toj izjavi.

Strukovna udruženja i pojedine opozicione stranke su oštro kritikovali Vučevića, koji je i gradonačelnik Novog Sada, ukazujući da se radi o jakom pritisku na nezavisnost pravosuđa.

(Beta, 12.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »