Papuga (LSV): Incident u Sonti jeste etnički motivisan

Beta 28.12.2017

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga izjavila je danas da je incident u mestu Sonta u opštini Apatin u Vojvodini u kojem je došlo do tuče grupe mladića "etnički motivisan" i pozvala državu da kaže istinu o tom incidentu.

Ona je u saopštenju navela da "institucije Republike Srbije ne smeju da iskrivljuju istinu i da govore da incident u Sonti, u kojem je učestvovalo više osoba, nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću njegovih učesnika".

"Nažalost, meštani Sonte znaju da incident jeste etnički motivisan. Takođe, pripremaju se i tužbe jer pojedini akteri imaju kriminalnu prošlost za koju nikada nisu odgovarali pred pravosudnim organima", navela je Olena Papuga.

Dodala je da taj incident ne sme da se zataška i poručila da takve situacije ne smeju da se događaju u Srbiji, koja je multietnička, multinacionalna i multikonfesionalna regija.

"Prilikom prvog narednog zasedanja Skupštine Srbije, kao narodna poslanica, zatražiću informaciju od ministra policije Nebojše Stefanovića kada će reći istinu o ovom incidentu, kada će, konačno, razrešiti ovu situaciju i na koji način", navela je Olena Papuga.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je povodom protestne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog incidenta u Sonti izjavio da je međunacionalni karakter nedavnog sukoba mladića u Sonti izmišljen i da nije ništa novo da se nešto uvek govori protiv Srba.

Policijska uprava Sombor saopštila je da incident u Sonti, gde je u nedelju, 24. decembra nešto posle ponoći, došlo do tuče u kojoj je učestvovalo više lica, nije nacionalno motivisan i da su izazivači tuče uhapšeni.

Pripadnici MUP-a u Somboru identifikovali su trojicu mladića koji su u Sonti, u nedelju, 24. decembra nešto posle ponoći, nakon verbalnog konflikta, izazavali tuču u kojoj je učestvovalo više lica.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv jednog 19-godišnjaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo lake telesne povrede, navodi se u saopštenju.

Protiv druge dvojice mladića biće podnete prekršajne prijave po osnovu Zakona o javnom redu i miru.

(Beta, 12.28.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »