RATEL: 4G mreža Telenora najkvalitetnija

Beta 29.12.2017

Telenor je danas saopštio da je istraživanje Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) pokazalo da ta kompanija ima najkvalitetniju 4G mrežu i govorni signal, i najbolje pokrivanje 3G signalom.

Istraživanjem standarda kvaliteta bila su obuhvaćena sva tri mobilna operatora u Srbiji.

Merenja pokrivenosti radio-signalom pokazala su da Telenor ima najkvalitetnije pokrivanje 4G mrežom, zbog najvećeg udela visokih nivoa signala, što omogućava odlično pokrivanje 4G signalom i unutar objekata.

Telenor ima i najbolje pokrivanje 3G signalom, što korisnicima omogućava konzistentno pokrivanje internetom, dostupnost svih servisa i "besprekorno korisničko iskustvo gde god da se oni nalaze", saopštila je ta firma.

Analiza prenosa podataka u sve tri domaće mreže je pokazala da je u mreži Telenora najveći procenat neprekinutih videa u velikim gradovima. Korisnicima u malim gradovima će prvima pokrenuti "YouTube" video. Pored toga, ostvarena je i "najveća vrednost VMOS parametra" (Video Mean Opininion Score) koji govori o kvalitetu video signala i u velikim, i u malim gradovima.

Telenor navodi da je kod sva tri operatora prosečno trajanje "pinga" (kašnjenja u mreži) na sličnom nivou - oko 30ms, što je tipično za 4G mrežu, ali najbolji rezultat imaTelenor jer nije imao uzorke koji su prikazivali kašnjenje.

"Po rezultatima merenja, korisnici mogu najbrže uspostaviti vezu u Telenor mreži. Poziv se uspostavlja u proseku za manje od pet sekundi, što je značajno kraće u poređenju s drugim operatorima, a merenja su pokazala i da Telenor ima najbolji kvalitet govornog signala", navedeno je u saopštenju.

Telenor Srbija deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima 174 miliona korisnika na 12 tržišta.

Ta kompanija ima više od 100 prodavnica širom Srbije, oko 800 zaposlenih i pokriva celokupno stanovništvo Srbije brzim mobilnim internetom.

(Beta, 12.29.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »