Ubijen Oliver Ivanović (VIDEO)

Beta 16.01.2018

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović umro je jutros u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba ispalila više hitaca iz pištolja, potvrdio je za "Blic" njegov advokat Nebojša Vlajić. 

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da su lekari te zdravstvene ustanove u 9.15 konstatovali smrt predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

 Milan Ivanović izjavio je večeras da je obdukcijom utvrđeno da na telu ubijenog predsednika Građanske inicijative "Srbija, pravda, demokratija" Olivera Ivanovića postoji šest ulaznih rana od vatrenog oružja i da je ubistvo izvršio profesionalac.

"Postoji šest ulaznih rana, povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša, pogođeni su veliki krvni sudovi, aorta i gornja šuplja vena tako da je smrt nastupila trenutno", rekao je Ivanović agenciji Beta.

Prema rečima Milana Ivanovića, a na osnovu obdukcionog nalaza, ubistvo je izvršio profesionalac.

On je naveo da je obdukcija trajala četiri sata i da je na čelu tima bila Suzana Matejić sa Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i jedan obducent iz KBC-a Priština.

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićiri Sila izjavio je za prištinski portal Ekspres (Expres) da je na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucano iz automobila u pokretu.

Sila je za portal naveo da su na Ivanovića ispaljena najmanje tri hica.

"Nepoznati napadač pucao je na Olivera Ivanovića iz automobila u pokretu", kazao je Sila navodeći da se ubistvo dogodilo ispred sedišta Građanske inicijative SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Policija Kosova (PK) ima informacije o poreklu vozila iz kojeg je pucano na lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, izjavio je večeras generalni direktor PK Špend Mađuni.

Ne iznoseći mnogo detalja Mađuni je rekao da imaju dovoljno informacija da se traga za vlasnikom vozila.

"Vozilo je bilo bez registarskih tablica, ali smo uspeli da obezbedimo dovoljno informacija o poreklu i vlasniku vozila. Ne mogu da dam više detalja, ali informacije koje imamo su dovoljne da se traga za vlasnikom vozila", kazao je Mađuni na konferenciji za medije posle sednice Saveta za bezbednost Kosova.

Tužilаštvo zа orgаnizovаni kriminаl pokrenulo je predistrаžni postupаk povodom ubistvа predsednikа Grаđаnske inicijаtive "Slobodа, demokrаtijа, prаvdа" Oliverа Ivаnovićа.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, podnet je i zаhtev zа prikupljаnje potrebnih obаveštenjа Ministаrstvu unutrаšnjih poslovа i Bezbednosno informаtivnoj аgenciji.

Dodali su i da je ranije danas Tužilаštvo održаlo sаstаnаk sа predstаvnicimа MUP i BIA.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je upućeno pismo UNMIK-u i Euleksu sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović biće sahranjen u Beogradu na Novom groblju, rekla je funkcionerka te partije Ksenija Božović.

Ona je agenciji Beta rekla da još nije određen datum sahrane, ali da bi trebalo da to bude u sredu ili u četvrtak.

Ksenija Božović je kazala da će građani moći da odaju počast Oliveru Ivanoviću u prostorijama stranke gde će biti izloženo njeogov telo.

Policija Kosova saopštila je danas da nudi nagradu od 10.000 evra za sve informacije koje vode ka rasvetljavanju ili otkrivanju izvršilaca ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića.

U saopštenju za medije se nvodi da je posle ubistva Olivera Ivanovića Policija Kosova sa svim svojim relevantnim jedinicama angažovana na istrazi i na što bržem rasvetljavaju tog zločina.

"Policija radi na prikupljanju i analiziranju svih relevantnih dokaza i činjenica da bi što pre rasvetlili taj slučaj i da bi što je pre moguće priveli pred pravdu počinioca/e tog kriminalnog dela. Za što hitniju identifikaciju počinioca ovog kriminalnog akta, Policija traži pomoć građana i bilo koga koji može imati važne informacije za otkrivanje slučaja", navedeno je u saopštenju.

Policija Kosova pozvla je građane da joj dostave sve informacije koje mogu da pomognu rasvetljavanju zločina i dodaje da za to nudi nagradu od 10.000 evra.

"Građani koji poseduju infomacije u vezi s tim slučajem mogu to da dostave na brojevima telefona 080019999 ili 192 i na imejl adresu info@kosovopolice.com. Pozivi na ovim brojevima telefona su besplatni za sve građane i Policija će striktno da čuva anonimnosti i tajnost identiteta sem ako ta lica, sama dobrovoljno, odluće da im se otkrije identitet", navodi se u saopštenju.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šučri Sulja izjavio je večeras da dvojica tužilaca, jedan Srbin i jedan Albanac, vode istragu o ubistvu lidera Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

"Ubistvo Olivera Ivanovića istražuju dvojica naših tužilaca - Jovan Radović i Nijazi Redža", izjavio je Sulja za BIRN i dodao da za sada nema osumnjičenih.

(Beta, 01.16.2018)

Povezane vesti »

Ubijen Oliver Ivanović

Ubijen Oliver Ivanović

Vesti online 16.01.2018
Ubijen Oliver Ivanović

Ubijen Oliver Ivanović

Slobodna Evropa 16.01.2018
Ubijen Oliver Ivanović

Ubijen Oliver Ivanović

Radio 021 16.01.2018
Ubijen Oliver Ivanović

Ubijen Oliver Ivanović

Dojče vele 16.01.2018
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »