SPS: Vučićeva poseta Kosovu - čin za istorijsko poštovanje

Beta 20.01.2018

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić ocenio je da je današnji boravak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji za istorijsko poštovanje i da je tom posetom pružio sunarodnicima više nego jasnu podršku.

On je u stranačkom saopštenju naveo i da je Vučićeva odluka da odmah posle atentata na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici bude sa sunarodnicima "čin za istorijsko poštovanje".

"Retki su u našoj istoriji oni koji su imali smelosti da ličnim primerom pokažu doslednost svoje politike, a politika Srbije je bila i ostaće da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da se osećaju ravnopravno sa svojim sunarodnicima u celoj zemlji i da njihova država jednako brine i o njima", naveo je Antić.

Ukazao je i da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu u vreme nekih ranijih vlada mogli da imaju osećaj sigurnosti, niti su se njihovim problemima vlasti Srbije bavile na način kako se to danas radi, preneo je SPS.

"Godine su propuštene u jalovom zanemarivanju i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovom prepuštanju samima sebi, i to od strane onih kojima danas ne bi palo na pamet da makar obiđu te ljude i da sa njima podele brige i probleme", naveo je on.

(Beta, 01.20.2018)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »