Tadić: Građanske demokratske opozicione snage u Srbiji da se ujedine

Beta 22.01.2018

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je danas sve građanske demokratske opozicione snage u Srbiji da se ujedine protiv "socijalne i političke pošasti koja vodi Srbiju u nenormalnost".

Reagujući na izjavu funkcionera Srpske napredne stranke Marka Đurića koji je zatražio od Tadića da se izvini građanima na Kosovu i Metohiji za sve ono što jeste i nije uradio u vrеmе dok sе pod njegovom vlašću "Srbija krunila i tonula", Tadić je ocenio da naprednjaci pokušavaju da besramno zversko ubistvo Olivera Ivanovića "pretvore u još jednu pobedu velikog vođe i izgradnju kulta ličnosti posramljujući čitavo srpsko društvo".

"Dok Đurić etiketira druge kao lešinare, njegov vođa (Aleksandar) Vučić odlazi na Kosovo da povodom ubistva Olivera Ivanovića sprovodi besramne predstave u kojima deli građanima ovce i traktore", naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Ocenio je da je vlast u Srbiji odgovorna za "vraćanje vremena političkih likvidacija, prostakluka, ugrožavanja života neistomišljenika i jezika mržnje".

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

(Beta, 01.22.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »