Naslovna strana za četvrtak, 8. februar 2018. godine

Beta 08.02.2018

Dnevne novine na naslovnim stranama za četvrtak, 8. februar, pišu o poseti evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana Beogradu i predstojećem sastanku sa opozicijom, a pišu i o predstojećim izborima u Beogradu i mogućem novom suđenju za ubistvo Ivana Stambolića i Vuka Draškovića u Budvi. 

ALO  -  "Đilas napao Branka Kockicu, deca ga odbranila", o tome da je kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas upozorio da kandidat za odbornika Srpske napredne stranke Branko Milićević zloupotrebljava decu u političke svrhe.

BLIC  -  Pod naslovom "Život je čudo, rođena beba od 350 grama", list piše o bebi rođenoj pre vremena u GAK Narodni Front. "Orić vodi dečake u kamp za islamiste", o kampu "Asker" u Bosni i Hercegovini iza kojeg stoji bivši komadant bošnjačkih snaga u Srebrenici Naser Orić. List tradicionalno počinje da objavljuje i listu 100 najmoćnih žena u Srbiji "Danas od 51. do 100 mesta".

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Put ka EU kao na Himalaje", o poruci predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje. "Ljosa darivao knjige za Srbe iza rešetaka", o tome da je nobelovac Mario Vargas Ljosa darovao 50 knjiga zatvorenicima u Madridu, među kojima su knjige u prevodu na srpski.

DANAS  -  "Jovanović: Reći ću Hanu da su nacionalisti prepreka ka EU", o predstojećem sastnaku opozcije sa evropskim komesarom Johanesom Hanom. "Legitimizacija zločinaca ponižavanje žrtava", naslov je teksta povodom gostovanja haškog osuđenika Vinka Pandurevića na debati o unutrašnjem dijalogu o Kosovu. Povodom predstojećih izbora u Beogradu, list objavljuje intervju sa predsednikom sindikata Sloga "Veselinović: Đilas je pošteni levičar", a piše i o "ratu" oko podzemne železnice "Naprednjaci koriste metro kao prljavu kampanju". 

INFORMER  -  "Hrvati Vučiću prave pakao", list piše da se u Zagrebu pripremaju protesti koji će biti održani tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. "Optužnica protiv Zorana", list piše da je posle 22 meseca podneta optužnica za ubistvo pevačice Jelene Marijanović, protiv njenog supruga Zorana.

KURIR  -  "Pred Srbijom najteži zadaci", o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji za novinare sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom. "Miro, uništila si Slobu, ali mene i SPS nećeš moći", poručio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić povodom intervjua supruge nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mirjane Marković.

POLITIKA  -  "Građani će reći da li je budućnost Srbije u EU", o susretu Vučića i Hana. "Krvna grupa ubice ruši slučaj Budva i Stambolić", o odluci Apelacionog suda u Beogradu da ukine rešenje kojim je odbijen zahtev odbrane za novo suđenje za pokušaj ubistva Ivana Stambolića i Vuka Draškovića u Budvi. "Oko 3.000 eksponata pred posetiocima na Vidovdan", naslov je intervjua sa direktorkom Narodnog muzeja Srbije Bojanom Borić Brešković.

SRPSKI TELEGRAF   -  "Brufen i paracetamol opasni po život", list piše o negativnim efektima uzimanja lekova protiv temperature i bolova. 

(Beta, 08.02.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »