U poslednji čas stigle najbizarnije liste na BG izborima: Kradu nazive, kandiduju "čarobnice" i "bitkoin majnerku" i tvrde da Beograđani "nemaju pojma"

Blic 18.02.2018  |  Nataša Latković
U poslednji čas stigle najbizarnije liste na BG izborima: Kradu nazive, kandiduju "čarobnice" i "bitkoin majnerku" i tvrde da…

U poslednjem trenutku osam stranaka i grupa građana predalo je svoje liste za beogradske izbore, a među njima su, izuzimajući Belog i LDP, uglavnom nepoznati kandidati, bez gotovo ikakvog iskustva u politici. Bilo da je reč o izbornoj strategiji ili neozbiljnosti, listu je predala grupa građana koja nosi gotovo identičan naziv kao jedan opozicioni pokret, ali i stranka koja je kandidatima upisivala lažne podatke o zanimanjima, pa su se tako na jednoj listi pojavili "čarobnica", "cvetić" i "buržujka".

Za izbore u Beogradu, koji se održavaju 4. marta, proglašene su ukupno 24 liste, a osim partija i pokreta koji su godinama aktivni na srpskoj političkoj sceni, građani će moći da glasaju i za široj javnosti potpune anonimuse ili grupe građana koji se politikom ne bave, osim u vreme izbora. Dve liste "Dosta je bilo" To se može reći za GG "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad", koja već drugi put učestvuje na izborima.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »