Inicijativa Digitalna Srbija: Digitalna ekonomija je istorijska šansa Srbije

Beta 03.03.2018

Inicijativa Digitalna Srbija predstaviće se sutra na Kopaonik biznis forumu na uvodnom panelu koju će označiti početak tog skupa koji okuplja najznačajnije kompanije, privrednike, ekonomiste, predstavnike vlasti i međunarodnih finansijskih institucija i diplomate.

Na panelu "Digitalna ekonomija: Istorijska šansa Srbije" pomoćnica direktora BioSens Instituta Vesna Crnojević Bengin će primerima iz ličnog iskustva pokazati da se četvrta industrijska revolucija koja je u toku tiče svih građana i da će svaka privredna grana morati da se prilagodi, kao i da je među prvima u ovaj proces ušla poljoprivreda, navodi se u saopštenju Digitalne Srbije.

Direktor Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji Dragan Tomić ukazaće da je, kao i kod drugih velikih promena u biznisu, najvažnije pitanje da li kompanija ima spremne ljude koji će tu promenu da iznesu. On će govoriti i o partnerskom programu Inicijative Digitalna Srbije i Fondacije Petlja, koji promoviše učenje programiranja u osnovima školama, i njegovoj važnosti za srpsku privredu.

Jedan od osnivača i direktor Nordeusa Branko Milutinović govoriće o neophodnosti da se svaka kompanija transformiše, da preispita svoje postojeće procese i način poslovanja da bi opstala i bila uspešna u 21. veku.Glumac i producent Miloš Biković moderiraće razgovor i iz svog ugla doprineti tezi da je digitalna transformacija već počela da iz korena menja svaku profesiju.

Inicijativa Digitalna Srbija je organizacija čiji je cilj da pomogne bržu transformaciju Srbije u digitalno društvo kako bi Srbija u narednoj deceniji postala jedna od vodećih digitalnih ekonomija.

"Osnivači, kompanije i organizacije koje su vodeće u oblastima u kojima posluju, stavili su na raspolaganje svoje resurse, znanje i kontakte kako bi naše društvo što pre stiglo do tog cilja. Svoje aktivnosti Inicijativa

Digitalna Srbija usmerava na stvaranje poslovnog okruženja koje je u službi digitalnih inovacija, jačanje obrazovnog sistema, pružanje podrške preduzetničkim kompanijama u početnoj i fazi rasta, osnaživanje privrednih grana sa potencijalom za ogroman rast i pokretanje javnog dijaloga o prednostima digitalne transformacije", navodi se u saopštenju te inicijative.

(Beta, 03.03.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »