ФК Партизан: Казна ФСС противуставна, жалбе свим инстанцама

Бета 09.03.2018

Председник Фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић оценио је данас да је противуставна одлука Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије (ФСС) да се црно-белима одузму два бода, и најавио жалбе свим фудбалским инстанцама.

ФСС је одузео по два бода Партизану и Црвеној звезди у Супер лиги Србије због "рата саопштењима".

"Овом одлуком Дисциплинске комисије је угрожено загарантовано уставно право слободе мисли и говора. Готово пола века како ја о томе пишем и како се борим против вербалног деликта и криминализације слободе мисли и говора. То намеравам да наставим, јер је то укинуто и не постоји у законодавству. Борба против вербалног деликта сам водио у време Брозовог режима", рекао је Вучелић новинарима у Београду.

Председници Црвене звезде и Партизана, Светозар Мијаиловић и Милорад Вучелић условно су на три месеца суспендовани из фудбала, ако годину дана не понове прекршаје.

Генерални директор Партизана Милош Вазура ће због коментарисања суђења морати да плати 150.000 динара.

Он је рекао да ће поштовати ту одлуку, а да ће се Партизан на њу жалити "свим могућим инстанцама".

Додао је да је очекивао реакцију председника ФСС Славише Кокезе, сазивање Одбора за хитна питања како би се јучерашња одлука ставила ван снаге, али се то није догодило.

Вучелић је казао да је ситуација у фудбалу забрињавајућа, наводећи реакцију ФК Војводина после утакмицу с Црвеном звездом, као и то што се Заједница Супер лиге Србије није састала више од четири месеца.

"Ми немамо други начин да иницирамо Заједницу него преко медија. Да ли се на овај начин зачепљују уста? Да ли то значи да нико ко има нешто против ФСС може нешто да каже? Таква сегрегација у друштву није позната и она није цивилизацијска", додао је он.

Додао је да после саслушања, још пре него што је стигао до куће, сазнао за одлуку преко медија, те смата да је она била унапред припремљена.

"То представља облик понижења за оно што смо износили и како смо се бранили", казао је председник црно-белих.

"На све наше доказе нико није реаговао, већ су донели такву одлуку", додао је он.

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић је објашњавао да је одлука Дисциплинске комисије ФСС неуставна и такође оценио да је била унапред припремљена.

Рекао је да је члан Извршног одбора ФСС, задужен за регуларност такмичења, Драгиша Бинић шест пута тужио Партизан, а ниједном није реаговао на саопштења и реакције других клубова.

Вулетић је одлуку Дисциплинске комисије ФСС назвао "унапред донетом на Копаонику", пошто је један од њених чланова у то време "био на скијању".

Најавио је уставну жалбу и уставну иницијативу да се преиспита Правилник Дисциплинске комисије.

(Бета, 03.09.2018)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »