Zvezda traži od FSS da suspenduje odluke Disciplinske komisije

Beta 09.03.2018

Fudbalski klub Crvena zvezda zatražio je danas od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da suspenduje odluke svoje Disciplinske komisije, pošto su one, kako je ocenjeno, neutemeljene i suprotne Ustavu Srbije.

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Upravni odbor Crvene zvezde održao je danas hitnu sednicu povodom odluka Disciplinske komisije da se Zvezdi oduzmu dva boda zbog "klevete i optužbi u međusobnim saopštenjima" sa Partizanom, ali i zbog suspenzije predsednika kluba Svetozara Mijailovića.

Takođe, i Partizan je kažnjen oduzimanjem dva boda i suspenzijom pojedinih funkcionera.  

"Zvezda je zaključila da se obrati FSS sa predlogom da odluke Disciplinske komisije suspenduje kao neutemeljene i suprotne Ustavu Republike Srbije, zakonima i osnovnim međunarodno prihvaćenim pravima na javnu reč i kritiku, posebno kritiku javnih funkcionera", navodi se u saopštenju Zvezde.

Takođe, ranije danas su iz Partizana saopštili da su te odluke kršenje Ustava i da će podneti inicijativu za ocenu ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS, koji je, kako je navedeno, protivzakonit.

Zvezda je navela da će, u slučaju da FSS ne suspenduje odluke, klub iskoristiti sva prava na žalbu,

"a posebno žalbu Ustavnom sudu Republike Srbije, s obzirom na nesaglasnost akata po kojima su ove odluke donesene sa Ustavom Republike Srbije".

Upravi odbor Zvezde je ocenio da su učestale prepiske klubova Super lige ponekad i preterane, ali da one potvrđuju stav da je potrebno da postoji Zajednica klubova Super lige i njen Upravni odbor, u kome bi svaki od 16 klubova imao svog predstavnika i gde bi se problemi analizirali i rešavali "u skladu sa tradicijom u zemlji i praksom u međunarodnom fudbalu".

(Beta, 03.09.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »