Poslanik DJB Miloš Bošković vratio mandat

Beta 16.03.2018

Poslanik pokreta Dosta je bilo (DJB) Miloš Bošković danas je na pisarnici Skupštine Srbije predao ostavku na mesto poslanika i vratio mandat parlamentu.

Bošković je naveo da je vratio mandat zato što nije zadovoljan kojim putem ide DJB i zato što DJB pravi previše pogrešnih koraka.

"Pošto ja nisam ušao u politiku da bih se njom zauvek profesionalno bavio, želim da tu energiju preusmerim na korisnije aktivnosti", naveo je Bošković.

On je naveo je ušao u politiku jer se kompletno identifikovao sa programom DJB.

"Hteo sam da pomognem u širenju i zastupanju tih ideja, kako bismo što pre izvadili Srbiji iz blata u kome se nalazi. Nažalost, postalo je očigledno je da u poslednje dve godine DJB ne raste, štaviše pada po popularnosti", naveo je Bošković i dodao da je uvideo da je sa dosadašnjim vođstvom DJB (u ostavci) gotovo nemoguće promeniti ono što smatra najvećim manjkavostima u radu pokreta.

"Umorio sam se najviše zbog nedostatka rezultata, a smatram da su za to krivi najviši funkcioneri stranke", kazao je Bošković.

Prema njegovim rečima, iako je predsedništvo DJB dalo kolektivnu ostavku, postoje naznake da će se stari predsednik ponovo kandidovati ili će se kandidovati neko blizak njemu, a da će on i dalje suštinski upravlja pokretom.

Bošković je dodao da će njegova ostavka na mesto poslanika biti ozvaničena kada Administrativni odbor konstatuje vraćanje mandata i da će do tada i dalje primati poslaničku platu, ali pošto je u ostavci, taj novac ću uplaćivati u dobrotvorne svrhe.

Ostavku na funkcije u DJB juče je podnela poslanica Ljupka Mihajlovska, ali je odlučila da zadrži poslanički mandat.

DJB: Vraćanje mandata Boškovićev moralni čin odgovoran prema biračima

Pokret Dosta je bilo zahvalio je Milošu Boškoviću, koji je podneo ostavku u poslaničkom klubu DJB i vratio mandat, na dosadašnjem angažmanu i doprinosu ,i ocenio da je njegovo vraćanje mandata moralan čin, odgovoran prema biračima koji su glasali za DJB na parlamentarnim izborima 2016. godine.

"Politička razmimoilaženja su normalna pojava u političkom životu. Zahvaljujemo se Milošu na dosadašnjem angažmanu i doprinosu, i želimo mu uspeh u daljem radu", navodi se u saopštenju DJB.

Taj pokret naveo je da Bošković poslednjih godinu dana nije bio aktivan u Skupštini Srbije i "praktično nije učestvovao u radu stranke u tom periodu".

DJB je saopštio da je u u tom pokretu u toku izborni proces posle ostavki rukovodstva, da su raspisani izbori za predsednike pokrajinskog, beogradskog i niškog odbora, kao i izbori za predsednike okružnih odbora i članove Glavnog odbora, dok će do kraja marta biti raspisani i izbori za novo predsedništvo.

(Beta, 03.16.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »