Stamatović: Vučićeva izjava pokazala pogubnost politike SNS prema Kosovu

Beta 22.03.2018

Predsednik Inicijativnog odbora "Zdrave Srbije" Milan Stamatović ocenio je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nepromenljivosti stava zapadnih zemalja prema nezavisnosti Kosova, pokazuje "pogubnost politike naprednjačkog režima po pitanju statusa Kosova i Metohije".

Stamatović je u saopštenju upozorio građane da Vučić "preko svojih medijskih monstruma spinuje srpsku javnost da je kao vrhovni vođa, ništa drugo nego 'žrtva' bahatih i osionih međunarodnih zvaničnika koji nemaju milosti prema njemu".

"Svakom pravnom laiku osim Vučićevom Ustavnom sudu, jasno je da predsednik Srbije nema nikakav mandat da sa kreatorima i mentorima nove... paradržavne tvorevine (Kosova), dogovara i potpisuje bilo šta što vodi ka odricanju od 17 odsto teritorije Srbije", naveo je Stamatović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da mu se čini da zapadne sile "tvrdo stoje" pi nezavisnosti Kosova i dodao da je to "veoma teško".

"Nisam zadovoljan. Imao sam dubinske razgovore sa ljudima koji o mnogo čemu odlučuju iz različitih glavnih gradova Zapada i čini mi se da oni tvrdo stoje na poštovanju principa očuvanja nezavisnosti Kosova i to je za nas veoma teško", kazao je Vučić za RTS.

(Beta, 03.22.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »