Selaković: Ovo je terorisanje golorukog naroda

Beta 26.03.2018

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kazao je večeras U Kosovskoj Mitrovici da su Marku Đuriću vezali ruke prilikom privođenja u ovom gradu, da on nije pružio nikakav otpor i da ne zna gde je Đurić odveden.

"Nadam se da je dobro, priveden je, očekujem skoro oslobađanje, došao je kao slobodan čovek. Ovo je skandal, terorisanje golorukog naroda", rekao je Selaković na konferenciji za štampu u Kosovskoj Mitrovici.

On je istakao da se Srbi nisu suprotstavljali policiji.

Postavio je pitanje korišćenja sile prema ljudima sa, kako je rekao, podignutim rukama koji se nisu suprotstavljali.

"Neka to bude njihov odgovor na našu gandijevsku reč," rekao je Selaković.

"Srbija ima ozbiljno i mudro rukovodstvo i predsednik Aleksandar Vučić se prvenstveno vodi razumom i zna šta radi", rekao je Selaković odgovarajući na pitanje novinara da li državni vrh Srbije preduzima nešto za oslobađanje Đurića.

Nikola Selaković, koji je došao zajedno sa Markom Đurićem, nije uhapšen i trenutno se nalazi u zgradi opštine severne Mitrovice, u kojoj se okupljaju i srpski političari, navodi dopisnik agencije Beta.

Kako su građani Mitrovice pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe. Nakon toga su ušli i odveli Đurića. U Mitrovici su se oglasile sirene za uzbunu.

Škole su raspuštene, odnosno đaci Kosovske Mitrovice poslati su kućama, a u gradu je izuzetno napeto.

(Beta, 03.26.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »