Haradinaj neće podneti ostavku, pozvao Srpsku listu da razmisli o odlasku iz njegove vlade

Beta 27.03.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da posle izlaska Srpske liste iz Vlade Kosova nema nameru da podnese ostavku."Nemam nameru da dam ostavku, nastavićemo ozbiljan rad. Nismo razmišljali o izborima, došao sam s punom podrškom parlamentarnih grupa, vlada neće pasti", kazao je Haradinjaj na konferenciji za novinare posle sastanka Saveta za bezbednost Kosova.

Upitan o najavi Srpske liste da izlazi iz vlade, Haradinaj je rekao da se nada da će Srpska lista razmisliti jer jednostrane mere i obustavljanje saradnje nisu dobri. 

"Ostajem i biću posvećen integraciji Srba. To je ishitrena i štetna najava, videli ste šta se juče desilo kada nema komunikacije. Bolje je da se svi vratimo za sto i da idemo napred. Uveren sam da ćemo naći zajednički jezik, a ne da delujemo jednostrano", naveo je Haradinaj. 

Ocenio je da odluka Srpske liste nije dobra i izrazio nadu da će je promeniti.

Govoreći o jučerašnjem hapšenju direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo u Mitrovici, Haradinaj je rekao da je akcija Kosovske policije bila "samo protiv onih koji su nelegalno delovali".

"To nije bila demonstracija sile već poštovanje zakona", rekao je premijer Kosova.

(Beta, 03.27.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »