Obradović (Dveri): Čavoški, Samardžić, Todorović u Radnoj grupi za Kosovo

Beta 29.03.2018

Predsednik Pokreta "Dveri", Boško Obradović je danas u Skupštini Srbije predstavio "Radnu grupu za Kosovo i Metohiju" koju, kako je rekao, čine bivši i sadašnji ministri, poslanici i "istaknuti srpski intelektualci koji žele da pomognu narodu i državi u borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije". 

Obradović je novinarima rekao da su članovi te grupe i akademik Kosta Čavoški, bivši ministar za Kosovo Slobodan Samardžić, bivši ministar saobraćaja Dragan Todorović, predsednik Inicijativnog odbora "Zdrave Srbije" Milan Stamatović.

Lider "Dveri" je naveo da je ta grupa poslala zahtev predsednici Skupštine Maji Gojković da hitno zakaže vanrednu sednicu o Kosovu.

"Nema unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji ako se o tome ne govori u najvažnijoj državnoj instituciji (Skupštini). Uputio sam pismo šefovima svih poslaničkih grupa, kako opozicije tako i vlasti, da podrže naš zahtev", kazao je Obradović.

On je kazao da "Dveri" neće donositi odluke o Kosovu bez konsultacije s članovima Radne grupe koje je okarakterisao kao "pravorazredne autoritete za ovu oblast".

Navodeći da je pozvao sve stranke u Srbiji da se izjasne o zahtevu međunarodne zajednice da Beograd i Priština potpišu pravno obavezujući sporazum, Obradović je kazao da će od odgovora na to pitanje zavisiti i stav "Dveri" o saradnji s drugim strankama. 

"Spremni smo da sarađujemo sa svima koji ne žele da potpišu taj sporazum, već da se bore za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Važno je kako će se svaka stranka opredeliti po ovom pitanju, to važi i za Aleksandra Vučića kao predsednika Srpske napredne stranke i od njega tražimo da se javno izjasni da li će potpisati takav sporazum", rekao je Obradović.

(Beta, 03.29.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »