Dijana Vukomanović: Vlast zaustavlja razvoj Niša u korist strane kompanije

Beta 04.04.2018

Članica Predsedništva Narodne stranke Dijana Vukomanović izjavila je danas da vlast preuzimanjem kontrole nad niškim aerodromom "direktno zaustavlja" razvoj Niša kao saobraćajnog čvorišta za račun francuskog koncesionara beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

"Nemoguće je obuzdati logiku tržišta. Ako putnici iz Srbije ne budu mogli da koriste usluge jeftinih aviokompanija sa aerodroma 'Konstantin Veliki' u Nišu, koji je od Beograda udaljen 240 kilometara, oni će otići na aerodrom u Temišvaru, udaljen 160 kilometara od Beograda", rekla je Dijana Vukomanović televiziji N1.

Dijana Vukomanović je navela da je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović juče u Nišu nastupila u ulozi političkog komesara Srpske napredne stranke.

"Zorana Mihajlović je rekla da je niški aerodrom Gradu Nišu i Nišlijama svileni gajtan oko vrata. To govori o refleksu vlasti da diskreciono odlučuje kojem će stranom investitoru obezbediti bolje uslove", rekla je Dijana Vukomanović.

Dijana Vukomanović je navela da vlast neće da objavi sadržaj koncesionog ugovora o aerodromu "Nikola Tesla" pa je javnosti nepoznato šta piše u tom dokumentu.

(Beta, 04.04.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »