Ožegović: Menjao bih sve golove u sezoni za pobedu u derbiju

Beta 15.04.2018

Fudbaler Partizana Ognjen Ožegović rekao je danas da je njegova ekipa imala veliku želju da pobedi u "večitom" derbiju i da bi menjao sve golove koje je postigao ove sezone za pobedu protiv Crvene zvezde.

Partizan je juče izgubio na gostovanju od Crvene zvezde sa 1:2, u 157. "večitom" derbiju i najverovatnije izgubio šampionsku titulu. Crveno-beli su poveli golovima Nemanje Radonjića u 18. i Aleksandra Pešića u 21. minutu, a gol za Partizan postigao je Ognjen Ožegović u petom minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca.

"Loše smo otvorili utakmicu, nismo uspeli da ostvarimo pas igru i Zvezda je presingom na sredini terena iskoristila naše greške. Možda se činilo sa strane da imaju veću želju za pobedom, ali mogu da dam život za svakog igrača da niko nije imao veću želju od nas. Jednostavno splet nesrećnih okolnosti u prvih 20 minuta posle kojih je bilo teško izdići se posle takvog udarca", rekao je Ožegović za klupski sajt.

Napadač Partizana rekao je da je drugo poluvreme pokazatelj kako njegova ekipa treba da igra, ali i da su se neredi na tribinama dešavali u trenutku kada je Partizan igrao dobro i pritiskao protivnika i da je bilo mnogo ispresecane igre.

Ožegović je dodao da mu jučerašnji gol ništa ne znači i naveo da juče u nekoliko prilika njegova ekipa nije imala sreću, koju nije ni zaslužila.

"Dva penala su bila na meni u dva derbija, ali nažalost osim onog u prvom derbiju, ovaj drugi mi ništa ne znači. Zoran Tošić je odlično šutirao, ali sreća nije bila na našoj strani, negde je nismo ni zaslužili. Žao mi je što on nije više igrao jer je iskusan igrač sa mnogo utakmica ovakvog naboja. Sigurno da nam mnogo znači. Istina je da bih menjao sve golove u sezoni za pobedu u derbiju", rekao je Ožegović.

Partizan će u sredu igrati na Banovom brdu protiv Čukaričkog, prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije, u kome brani trofej.

"Ostaje nam da se okrenemo Kupu, da u nama proradi inat i da pobedimo sve do kraja", rekao je Ožegović.

Štoper Partizana Nemanja Miletić rekao je da je njegova ekipa "samu sebe pobedila".

"Nismo ušli u utakmicu kako treba i jednostavno smo svi igrali ispod nivoa, a prvo krećem od sebe. U drugom poluvremenu smo bili bolji, ali je već bilo kasno jer su nas presekla dva gola, a Zvezda je to znala da sačuva. Krivo mi je, ali vreme ne mogu da vratim, a od kuknjave nema ništa. Koliko god da je teško, a teško je, moramo se okrenuti ka Čukaričkom gde jurimo Kup Srbije", naveo je on.

(Beta, 04.15.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »