Nadal ne želi namerno da propušta turnire

Beta 19.04.2018

Prvi teniser sveta Rafael Nadal rekao je danas da za sada neće izostajati sa velikih turnira, kao što to radi Rodžer Federer, koji je odlučio da propusti Rolan Garos i celu sezonu turnira na šljaci.

Veterani su se vratili u sam vrh svetskog tenisa, a Nadalu je potrebno da osvoji titulu na turniru u Monte Karlu kako bi zadržao prvo mesto na ATP listi ispred Federera.

Drugu godinu uzastopno 36-godišnji Federer će propustiti celu sezonu na šljaci, kako bi se što bolje pripremio za turnire na travi.

Posle povratka na teren na prošlogodišnjem Australijan openu, Federer je preskočio celu sezonu na šljaci, osvojio je Vimbldon, a ovog januara osvojio je Australijan open, rekordnu 20. grend slem titulu.

Federer je rekao da bira turnire na kojima će igrati jer želi da zaštiti telo i produži karijeru, dok Nadal misli da može da igra celu sezonu.

"Postoje turniri koje ne mogu namerno da propustim, pošto volim tamo da igram. Ne mogu da zamislim da namerno propustim turnir u Monte Karlu, ni Vimbldon, Ju Es open ili Australijan open, ili masters u Rimu", rekao je 31-godišnji Nadal.

On se nedavno vratio na teren pošto se oporavio od povrede desnog kuka, zbog koje je Marinu Čiliću morao da preda četvrtfinalni meč Australijan opena i to u petom setu.

Nadal će 3. juna, tokom Rolan Garosa, napuniti 32 godine i rekao je da će možda promeniti mišljenje o rasporedu turnira kada dođe u Federerove godine. 

"Naravno, kako starite morate da se prilagodite kalendaru i naporima. Ali meni je teško da kažem da neću igrati, na primer na travi, ili da neću igrati na tvrdoj podlozi. To ne planiram, ali nikad ne reci nikad, pošto ne možeš da predvidiš šta će se događati u budućnosti", rekao je osvajač 16 grend slem titula.

Nadal u Monte Karlu pokušava da osvoji 11. titulu, a 11. trofej pokušaće da osvoji i na Rolan Garosu, koji počinje 27. maja.

(Beta, 04.19.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »