Golden stejt i Nju Orleans na korak od druge runde plej-ofa (VIDEO)

Beta 20.04.2018

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 3:0 protiv San Antonija u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći u gostima pobedili sa 110:97.

Golden stejt je do nove pobede vodio Kevin Durent sa 26 poena, devet skokova i šest asistencija, najbolje ga je pratio Klej Tompson sa 19, dok je Šon Livingston ubacio tri poena manje.

U poraženom timu najbolji je bio Lamarkus Oldridž sa 18 poena.

Četvrti meč se igra u nedelju.

Do prednosti od 3:0 na Zapadu stigao je i Nju Orleans koji je prošle noći slavio na svom terenu protiv Portlanda sa 119:102.

Nikola Mirotić se istakao u pobedničkom timu sa 30 postignutih poena, što je njegov rekord karijere u plej-ofu. On je upisao i osam skokova, tri ukradene lopte, dve asistencije i jednu blokadu.

Dva poena manje ubacio je Entoni Dejvis, uz 11 uhvaćenih lopti, dok su Radžon Rondo i Džru Holidej meč završili sa po 16 poena.

Si Džej Mekolum je predvodio Portland sa 22 poena, jedan manje je ubacio Al-Faruk Aminu, dok je Demijan Lilard postigao 20.

Nju Orleansu nedostaje samo jedna pobeda da prvi put od 2008. godine prođe prvu rundu plej-ofa, a priliku da za to imaće u četvrtom meču koji je na programu u subotu.

Košarkaši Filadelfije poveli su sa 2:1 protiv Majamija u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije, pošto su prošle noći u gostima slavili sa 128:108.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Džoel Embid sa 23 poena, Dario Šarić i Marko Belineli su dodali po 21, a Ben Simons 19 poena. Na drugoj strani, najbolji je bio Goran Dragić sa 23 poena.

Naredni meč igra se u subotu.

(Beta, 04.20.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »