Ubedljiv trijumf hokejaša Srbije na startu Svetskog prvenstva

Beta 23.04.2018

Hokejaška reprezentacija Srbije pobedom je počela učešće na Svetskom prvenstvu Druge divizije Grupe A, pošto je u prvom kolu pobedila Belgiju sa 4:1 (1:0, 2:1, 1:0).Dvostruki strelac za Srbiju bio je Petar Novaković, dok su po jedan postigli Nikola Kerezović i Marko Sretović. Strelac jedinog pogotka za Belgiju bio je Bili Denis.

Selekcija Srbije je na pravi način iskoristila dva igrača više, pa je vođstvo doneo Novaković u 15. minutu. Već na startu druge trećine na 2:0 povisio je Kerezović posle odlične asistencije Lukovića.

Sve što su Belgijanci uspeli da urade je da preko Denisa postignu počasni gol i smanje prednost selekcije Srbije na 2:1. To, međutim, ni na koji način nije poremetilo srpske igrače koji su odlično odigrali u nastavku. Najpre je Sretović na asistenciju vrlo raspoloženog Novaković povećao prednost na 3:1, da bi konačan rezultat postavio upravo Novaković svojim drugim golom u 53. minutu.

Naredni protivnik Srbije je selekcija Kine, a taj meč na programu je u utorak sa početkom u 16.30 minuta. U prvoj utakmici dana Australija je bila bolja od Islanda sa 3:0, dok u poslednjoj utakmici prvog dana snage će odmeriti Holandija i Kina.

(Beta, 04.23.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »