Hjuston i Juta nadomak polufinala, skroman učinak Bjelice (VIDEO)

Beta 24.04.2018

Košarkaši Hjustona i Jute poveli su sa 3:1 u četvrtfinalnim serijama plej-ofa NBA lige, pošto su u noći između ponedeljka i utorka pobedili Minesotu, odnosno Oklahomu.

Hjuston je u gostima pobedio Minesotu sa 119:100, a ključnu razliku stekli su u trećoj deonici koju su dobili sa čak 50:20. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na terenu je proveo 16 minuta i postigao sedam poena, uz tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Goste je do pobede predvodio Džejms Harden sa 36 poena, dok je Kris Pol dodao 25, uz po šest skokova i asistencija i čak pet ukradenih lopti.

U ekipi Minesote najbolji je bio Karl-Entoni Tauns sa "dabl-dabl" učinkom od 22 poena i 15 skokova, dok je Džimi Batler postigao 19 poena, uz devet uhvaćenih lopti, a Derik Rouz je dodao 17.

Serija se ponovo seli u Teksas, a naredni meč igraće se u četvrtak.

Juta je na svom parketu potvrdila brejk iz druge utakmice, pa je sinoćnim trijumfom od 113:96 došla nadomak plasmana u polufinale.

Meč su obeležili i nekoliko grubih duela, a tri minuta pre kraja došlo je i do fizičkog obračuna. Džej Krauder je laktom udario Stivena Adamsa, da bi se potom umešali i Rasel Vestbruk i Karmelo Entoni. U gužvi na parketu Vestbruk je udario Kraudera, a sudije su odlučile da mu sviraju običan faul, dok je Krauder isključen.

Jutu je do pobede predvodio Donovan Mičel sa 33 poena, dok je Džo Ingls ubacio 20, a Rudi Gober je meč završio sa "dabl-dabl" učinkom od 16 poena i 10 skokova.

Kod Oklahome najefikasniji je bio Pol Džordž sa 35 poena, a Rasel Vestbruk je postigao 23 poena, uz 14 skokova.

Peti meč će se igrati u Oklahomi, takođe u četvrtak.

(Beta, 04.24.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »