Vučić: Srbija mora da prisustvuje Samitu EU-Zapadni Balkan u Bugarskoj

Beta 24.04.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bukureštu da Srbija mora da ima predstavnika na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji 17. maja.

"Moramo da budemo prisutni", rekao je Vučić novinarima u Bukureštu.

On je kazao da još nije odlučio ko će ići na samit, da je on dobio poziv, ali da će odlučiti posle sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

"Ne možete to da radite (da ne odete na sastanak) kada vam dolaze najmoćniji evropski lideri od kojih vam sve zavisi. Srbija ne može to sebi da dozvoli", rekao je Vučić.

On je rekao da je dužnost Srbije da ide na samit.

"Kako mislite da možemo da zabijemo leđa bugarskoj i da im kažemo da nas ne interesuju iako su nas podržavali. Mislite li da je dobro da tamo budu nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emanuel Makron, svi najvažniji evropski lideri, a da Srbija tamo ne bude", rekao je Vučić.

Vučić pred odlazak u Niš: Ova vlast za Niš uradila više od Tita

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sutra ide u Niš i da je ova vlast uradila najviše za taj grad.

"Ni za Titovo vreme, ni u 20 godina toliko pozitivnih stvari se nije dogodilo u Nišu", rekao je Vučić novinarima danas u Bukureštu.

On je rekao da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Bugarske, Grčke i Rumunije dogovorena rekonstrukcija pruge Niš-Beograd.

Dodao je da se već radi pruga Niš-Dimitrovgrad, da se završava put Niš-Leskovac-makedonska granica i da će početi izgradnja puta Niš-Prokuplje-Kuršumlija.

Veoma sam zabrinut zbog odnosa Srbije i Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bukureštu da je veoma zabrinut zbog tenzija u odnosima Beograda i Zagreba.

"O tome sam se trudio da budem objektivan, evo 80 dana nijednu reč nisam rekao o Hrvatskoj da je bila negativna. Nismo mi njihovim ministrima zabranjivali da uđu u Srbiju jer nam se njihove izjave ne dopadaju", rekao je Vučić i dodao da je Srbija uvek spremna za dijalog.

On je rekao da je incident u Jasenovcu, gde se tokom komemoracije žrtvama pojavio transparent sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", višestruko strašnjiji od onoga što je saopštila Srpska radikalna stranka, kada su naveli da je lider SRS Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu tokom posete delegacije te države.

"Mi sve ovo imamo zbog toga što je SRS nešto saopštila, zbog nečega što niko nije video niti znao da se dogodilo. Zbog saopštenja SRS ste sve ovo napravili. Da nije malo previše, da niste malo nervozno ili ishitreno reagovali", rekao je Vučić.

On je rekao da je u Nišu otvoreno šest fabrika

(Beta, 04.24.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »